Η DESATASE είναι μια αμυλολυτική παρασκευή (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolase) που καταλύει την υδρόλυση των άλφα-1,6 δεσμών της αμυλοπηκτίνης, επιτρέποντας την επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων μαλτόζης σε συνδυασμό με μαλτογενείς αμυλάσες.
ΣΚΟΠΟΙ
Να αυξηθεί η διαστατική δύναμη του κριθαριού ενισχύοντας τη δράση της φυσικής ß-αμυλάσης του κριθαριού.
Να αυξηθεί η ζυμωσιμότητα του γλεύκους (φαινομενικό όριο αποτοξίνωσης).
Περίπου το 25% των συνολικών υδατανθράκων του γλεύκους είναι μη ζυμώσιμοι.
Η προσθήκη της Desatase σε συνδυασμό με μαλτογενείς αμυλάσες όπως η Maltosylase στον ζυμωτή μετατρέπει τους μη ζυμώσιμους δεξτρίνες σε μαλτόζη, η οποία με τη σειρά της ζυμώνεται σε αλκοόλ, δίνοντας μια φαινομενική αποτοξίνωση μεγαλύτερη από 100% χωρίς απώλεια πληρότητας γεύσης ή διατήρησης αφρού.
Με την ίδια συγκέντρωση αλκοόλ όπως μια κανονικά αποτοξινωμένη μπύρα, η υπερ-αποτοξινωμένη μπύρα θα απαιτήσει 25% λιγότερη πρώτη ύλη.
Δείτε Ρύθμιση Αποτοξίνωσης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Βέλτιστη 55-60°C.
Τα ενζυματικά συστατικά απενεργοποιούνται στην μπύρα (pH 4,2)...